CYCLING4SCHOOL

Publiekscampagne / Jongerencommunicatie

Cycling4School: Verkeersveiligheid scholen

Zijn ouders bereid te sparen voor verkeers(veiligheids)acties voor de school van hun kinderen, door hun kinderen vaker te voet of per fiets naar school te brengen? En helpt het als kinderen zelf ook meesparen?

Cycling4School is een beloningsproject gericht op ouders en hun kinderen, om de omgeving van basisscholen autoluwer en dus veiliger te maken én om kinderen zelfstandiger en zekerder te maken in het dagelijkse verkeer.

Met Cycling4School fiets en loop je dus als ouders samen met je kinderen letterlijk een beloning bij elkaar. Positief gedrag wordt zo beloond: doordat ouders zich inzetten (en hun kinderen hen helpen), spaart de school met al die cycling4schoolpunten budget bij elkaar om gerichte verkeersacties uit te kunnen voeren. Dat kan een workshop zijn, maar ook een evenement, actie, campagne of activiteit.

Cycling4School is dus goed voor school, kinderen én ouders. Want natuurlijk is meer lopen of fietsen ook nog gezonder, wordt de schoolomgeving er veiliger op en raken kinderen meer vertrouwd met het alledaagse verkeer.
Deelnemen hoeft niet elke dag; ouders en kinderen kunnen ook een of twee keer per week deelnemen. En ook (voor de meer zelfstandige bovenbouwkinderen) los van elkaar. Het gaat vooral om bewustwording: minder met de auto en meer te voet of per fiets naar school.

Related Projects