076 fietst – Rush hour race

Wie bereikt in de ochtendspits als eerste vanuit Etten-Leur de Grote Markt in Breda? Dat was de grote vraag tijdens de 076 fietst – Rush hour race.

Vijf bekende Bredanaars (Aad Ouborg, Martijn Bonk, Michiel van Nispen, Armand van der Smissen en Jurgen van den Goorbergh) gingen op donderdag 18 september de strijd met elkaar aan. Elk reisde op hun eigen manier: met de auto, op een Speed Pedelec, met een E-bike, een gewone fiets en met het openbaar vervoer. Check de video!

076 fietst

De gemeente Breda wil meer mensen vaker op de fiets.

Attacom ontwikkelde samen met IJsberg Consultants de strategie, huisstijl, communicatieplan met vooral spraakmakende acties en communicatiemiddelen.

Onder de kapstok ‘076 fietst’ gaven we onder andere invulling aan de acties zoals Bike ’n biertje, the Rushhour Race en Palmparkies.

De kern van alle acties is altijd dat het spraakmakend moet zijn en dat we goed gedrag belonen.

Met de campagne Bike ’n biertje konden Bredanaars korting krijgen in horecagelegenheden wanneer ze op de fiets naar de stad kwamen en hun fiets in de fietsenstalling plaatsen. Bezoekers die op de fiets naar het zomerse evenement Palmparkies kwamen, kregen een leuke gadget en een groepsfoto met vrienden en vriendinnen. Met de Rushhour Race organiseerden we een race tussen bekende Bredanaars die met verschillende vervoersmiddelen in de ochtendspits van Etten-Leur naar Breda moesten racen. De tweewielers namen hier natuurlijk de F58; het langste fietspad van Noord-Brabant.

Opdrachtgever: Gemeente Breda

Wil je meer weten? Check dan de website of de Facebookpagina.

Recommended Posts