Mobiel zonder Mobiel – Verkeersveiligheid in Breda

Vandaag werd er door het Mobiel zonder Mobiel-team gewerkt aan de verkeersveiligheid op het Valkeniersplein in Breda. Het campagneteam vond dat verkeersdeelnemers nog snel even dat appje moesten versturen of die foto op Instagram moesten plaatsen voordat ze de weg op gingen. Want tijdens de autorit zijn we mobiel zonder mobiel! Check hier alle foto’s.

Mobiel zonder Mobiel

Er wordt nog te veel gebruik gemaakt van sociale media in het verkeer.
In de auto, op de fiets of op de scooter; mensen zijn bezig met zijn hun mobiele telefoon. Een groot deel van de ongelukken en bijna-ongelukken zijn het gevolg van het gebruik van het mobieltje tijdens het rijden. Ontzettend gevaarlijk dus.

Attacom bedacht de verkeersveiligheidscampagne ‘Mobiel zonder Mobiel’ waarbinnen mensen de boodschap krijgen dat sociale media niet in het verkeer thuishoren. Op drukke plekken (evenementen, parkeerplaatsen et cetera) spreekt het campagneteam op een uitdagende manier mensen aan: “Meneer, wilde u me nu net een appje sturen? Mevrouw, mag ik u taggen op Facebook?” Dat mag nu. Maar niet straks als u aan het rijden bent…

Wil je meer weten over Mobiel zonder Mobiel? Klik hier.

Recommended Posts