Animatie GGD Gezondheidsmonitor jeugd 2017

Voor GGD Hart voor Brabant maakte Attacom een animatie over de Gezondheidsmonitor jeugd 2017. De Gezondheidsmonitor jeugd is een onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 11 jaar dat uitgevoerd wordt door alle GGD-en in de provincie Noord-Brabant.

De animatie wordt onder de aandacht gebracht van ouders van Brabantse kinderen tussen 0 en 11 jaar. Hen leggen we uit waarom het belangrijk is mee te doen met dit onderzoek. Lekker eenvoudig en op een manier die veel beter aansluit bij deze tijd. Het is weer eens wat anders dan een saaie brief.

Onderzoeksresultaten in infographics

De Gezondheidsmonitor jeugd levert altijd veel data op. Al deze data moet worden verwerkt. Om de output van deze data in een handomdraai te visualiseren, verzorgde Attacom voor GGD Hart voor Brabant eerder al een tool waarmee de GGD alle input eenvoudig, met een druk op de knop, kan omtoveren in aantrekkelijke infographics. Lees hier meer over deze opdracht. Deze tool wordt inmiddels door meerdere GGD-en gebruikt.

Meer over andere infographics die wij maakten? Kik hier.

Recommended Posts