Binnenkort ook Cycling4School op Goeroe Overflakkee

Zijn ouders bereid te sparen voor verkeers(veiligheids)acties voor de school van hun kinderen, door hun kinderen vaker te voet of per fiets naar school te brengen? En helpt het als kinderen zelf ook meespraken?

Deze vragen staan centraal in het project ‘Cycling4School’, dat binnenkort ook start in de gemeente Goeroe Overflakkee.

Concreet gaan kinderen op verschillende basisscholen op Goeree Overflakkee beloond worden wanneer ze in plaats van de auto wat vaker te voet of op de fiets naar school komen. Op deze manier sparen ze samen voor een leuke en nuttige beloning voor de school en wordt het gedrag van ouders op termijn positief beïnvloedt.

Cycling4School

Cycling4School is een beloningsproject gericht op ouders en hun kinderen om de omgeving van basisscholen autoluwer en dus veiliger te maken én om kinderen zelfstandiger en zekerder te maken in het dagelijkse verkeer.

Met Cycling4School fiets en loop je als ouders samen met je kinderen letterlijk een beloning bij elkaar: cycling4schoolpunten. Positief gedrag wordt zo beloond. Doordat ouders (en hun kinderen) zich inzetten, spaart de school met al die cycling4schoolpunten budget bij elkaar om gerichte verkeersacties uit te kunnen voeren.
Dat kan een workshop zijn, maar ook een evenement, actie, campagne of activiteit.

Wil je meer weten over Cycling4School? Check dan de website of klik hier.

Recommended Posts